torsdag 18. mars 2010

Tungtransportsjåførenes salige arroganse

Jeg har ved en tidligere anledning viet trailersjåfører litt oppmerksomhet gjennom blogginnlegget "Trafikkens største bøller; Trailersjåførene" i februar. Etter den siste ukens hendelser på mine hjemtrakter føler jeg at denne yrkesgruppen atter en gang fortjener litt oppmerksomhet. For de som ikke er så ivrig leser av Sunnmørspostens nettside kan jeg ta en kjapp recap på ukens aktualiteter.

Mandag 15. Mars Trailersjåfører Fjerner Veisperringer

Mandag 15 mars klokken 20.00 ble E136 over Ørskogfjellet i Møre og Romsdal stengt grunnet høy fare for ras. Utolmodige (og arrogante) trailersjåfører tok saken i egne hender, fjernet veisperringene og fortsatte ufortrødent sin ferd over fjellet.

Atter en gang demonstrerer trailersjåførene sin salige arroganse på veiene. De nøyer seg ikke med å bølle med sine medtraffikanter, men også statens veivesen. For det var jo sånn at trailersjåførene var hevet over alle, ikke sant? Vel, jeg kunne godt tenkt meg at noen snart drog denne gjengen ned igjen på jorda og sørget for at de fikk beina godt plantet på planetens overflate, gjerne opp til knærne!! For det er en ting at de utsetter seg selv for unødig fare ved å fjerne rassperringer og kjøre igjennom, men hva med personbilen som står som nummer 20 i køen? Tror de kanskje at denne personen har fått med seg at veien er "åpnet" grunnet "handlekraftige" trailersjåfører, eller er det større sannsynlighet for at de kanskje tror at statens veivesen har gitt klarsignal om at veiene er trygge igjen? Jeg tror nok at de fleste bilistene som kom langt bak i den køen trodde det siste, nemlig at statens veivesen hadde åpnet veiene igjen, og dermed satte også de av gårde over fjellet og inn i farlige områder. På denne måten er det ikke bare seg selv trailersjåførene setter i livsfare, men også intetanende og uskyldige mennesker, og dette hører INGEN plass hjemme!!! De trailersjåførene dette gjaldt ble heldigvis anmeldt til politiet, jeg håper virkelig at politiet ser alvoret i denne saken og faktisk gjør noe med det og ikke bare henlegger saken...sånn i kjent politistil.


Onsdag 17. Mars Bussjåfør Fjerner Veisperring

Onsdag 17 mars, en bussjåfør fjerner rassperrer i Ørsta, kjører gjennom, setter på plass rassperrene igjen for så og fortsette gjennom det rasstengte området. Ombord var flere skolebarn.

Den veien bussjåføren for skole elevene kjørte var merket med skilt "Innkjøring forbudt" og underskilt med tekst "Gjennomkjøring forbudt", litt lenger frem var det også en bom. Unnskyldningene fra Fjord 1 Buss Møre var følgende "Det var vanskelig å snu bussen" samt "Bussjåføren prater dårlig norsk", "Det var en stressende situasjon". Da har jeg følgende spørsmål: Hvis det var så vanskelig for denne bussjåføren å snu bussen, burde han i det hele tatt sittet bak rattet på den?? Og ærlig talt, hvis denne sjåføren ikke kan snakke såpass norsk at han han forstår at oransje skilt MIDT i veien, fulgt av en bom, også MIDT i veien, hva har han da å gjøre bak rattet på en buss, med ansvar for skolebarn??? Og hvordan i himmelens navn kan representanten fra Fjord 1 få seg til å komme med disse unnskyldningene i offentlig media? Snakk om arroganse eventuelt dårskap! Det er her snakk om at foreldre overlater sitt mest dyrebare til, i teorien, voksne, oppegående mennesker også går de hen og kjører gjennom en rassperring! Man trenger faktisk ikke å snakke norsk for å forstå at når det står en bom i veien så er det IKKE meningen at man skal kjøre der. Så selvfølgelig den siste kommentaren fra Fjord 1, det var en stressende situasjon. Det er vel for svarte ikke noe stressende i å møte en veisperring, snu og så kjøre rundt. Det var helt sikkert skiltet alternativ rute. Det som derimot bør ha vært stressende for sjåføren var å vite at han hadde brutt loven, og samtidig satt barns liv på spill ved å kjøre inn i et ras utsatt område!! Uansett hva Fjord 1 måtte presetere å lire av seg i denne sammenhengen er det rett og slett ikke godt nok! De burde lagt seg paddeflat og krøpet for sin tilgivelse. Og denne sjåføren, vel strengt tatt synes jeg han burde ha blitt føyd til arbeidsledighetsstatistikken!

Mitt spørsmål er da, når vi ser på disse to enkeltstående episodene, HVEM tror de egentlig de er disse tungstransportsjåførene, som setter andres liv og helse på spill fordi de selv har det så altfor travelt? Man skulle nesten tro de var redd for å komme for sent til sin egen begravelse!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar